Succesverhaal Jasper van der Waal

Bijgewerkt op: 19 dec. 2021

Oude werk

Mijn verhaal is begonnen op mijn oude werk, ik werkte nog in een lokale sportwinkel met twee filialen. Ik werkte hier al een tijdje en had het een en ander voor het zeggen, hierdoor heb ik ook goed kennis leren maken met de retail en hoe het is om een klein bedrijf te runnen.


Na enige tijd ging het niet goed met het bedrijf en moest 1 van de filialen sluiten. Dit was ons filiaal in Dordrecht centrum dat tevens ook ons grootste filiaal was. Hier was erg veel voorraad opgeslagen dat wij op geen enkele mogelijkheid konden opslaan in ons andere filiaal. Hierdoor moesten wij de keuze maken om dit tegen bodemprijzen te gaan verkopen zodat we zo min mogelijk voorraad zouden hebben op het moment dat het pand weer teruggegeven moest worden.


Kansen zien

Hier zag ik een kans in; er werden topkwaliteit sportartikelen zoals tennisrackets, wandelschoenen, voetbalschoenen, etc. tegen erg lage prijzen verkocht. Ik dacht; dit kan ik voor meer verkopen. Ik ben hiermee naar de eigenaar gestapt en gevraagd of ik een grote partij van deze artikelen in 1 keer kon overnemen voor een bepaald bedrag, hier is hij uiteindelijk akkoord mee gegaan.


Al deze artikelen heb ik uiteindelijk op marktplaats gezet en liep erg lekker, ik verdiende er tijdens de piek meer mee dan het bijbaantje die ik daar had. Ik vond dit ook erg leuk om te doen. Maar op een moment was de voorraad op en kon ik dit immers ook niet meer inkopen, het was een eenmalige actie die we hadden bij mijn oude werk.


Bol.com

Hierdoor ben ik gaan kijken naar wat voor mogelijkheden ik had als ik ongeveer hetzelfde wou gaan doen. Hierdoor kwam ik erachter dat je ook op bol.com artikelen kon gaan verkopen, dit leek mij erg leuk om te doen en zodoende heb ik een bedrijfje opgestart en mij aangemeld bij bol.com. Maar toen kwam al snel de vraag, wat ga ik eigenlijk verkopen?


Ik heb veel onderzoek gedaan naar waar mensen veel naar zoeken op bol.com en dit vergeleken met het aantal aanbieders van deze producten. Ook heb ik veel YouTube filmpjes gekeken en blogs gelezen van andere mensen om te zien hoe zij het doen. Hierdoor ben ik op sanitair accessoires uitgekomen.


Eigen webshop

Naast bol.com wou ik ook graag een eigen webshop, dit is uiteindelijk woonwebshop.com geworden. Dit is dé webshop waar de klant moet zijn voor haar of zijn sanitair accessoires. In de toekomst ben ik ook van plan om wat meer huishoudelijke accessoires toe te voegen aan het assortiment.


Resultaten

Op Bol.com en woonwebshop.com heb ik nu ongeveer 650 à 700 bestellingen per maand! Dit is iets waar ik niet van heb durven dromen aan het begin van mijn avontuur. Ik ben nog steeds erg gedreven en benieuwd wat de toekomst mij zal brengen!

#Succesverhaal #JaspervanderWaal #Bol

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven